Home » Blog » Fietsnavigatie app: GPX op fietscomputer

Fietsnavigatie app: GPX op fietscomputer

Fietsnavigatie app GPX op fietscomputer

Met een fietsnavigatie app kan je verschillende routes zelf samenstellen of juist bestaande routes opzoeken en gebruiken. Wanneer je een fietsroute hebt gevonden of gemaakt kan je deze makkelijk als GPX bestand op een fietsnavigatiesysteem of fietscomputer zetten. Zo hoef je niet meer te navigeren via knooppunten maar kan je makkelijk de aanwijzingen op de fietscomputer volgen. In deze blog lees je meer over verschillende (gratis) fietsnavigatie apps die je kunt gebruiken en over het verplaatsen van het GPX bestand naar de fietscomputer.

Fietsnavigatie app: Soorten

Er zijn heel veel verschillende soorten (gratis) fietsnavigatie apps die je kunt downloaden. Tegenwoordig kan je ook een fietsnavigatie app downloaden waar je kunt aangeven op wat voor fiets je rijdt en wat voor wegen je kan befietsen. Op een mountainbike kan je bijvoorbeeld ook makkelijk fietsen over bospaden.

Komoot

Een van onze favoriete apps om de mooiste routes te ontdekken is Komoot. Hier kan je mensen volgen die de mooiste routes fietsen (en wandelen). Deze routes hebben vaak een informatieve en praktische beschrijving en zijn vaak aangevuld met foto’s zodat je al een beetje kan zien welke plekken je onderweg tegen kan komen. In de app vind je ook een handige routeplanner. In de route kan je zogenaamde ‘waypoints’ toevoegen. Dit kunnen bijvoorbeeld ‘highlights’ zijn, dit zijn mooie plekken waar je langs kan fietsen. Ook kunnen het opgeslagen plaatsen, stranden en zwembaden, bezienswaardigheden, kampeerplaatsen of plekken zijn waar je iets kan eten en drinken. Na het plannen van de fietstocht kan je de route naar een GPS-apparaat exporteren, uitprinten of delen.

Google Maps

Ook de app Google Maps kan je goed gebruiken om een fietsroute te plannen. De app geeft meerdere opties aan hoe je naar een bepaald eindpunt kan navigeren. Wil je een mooie recreatieve route plannen? Dan kan je helaas niet zoals in Komoot zien wat de mooiste fiets- en gravelpaden zijn in de buurt. Wel is de app erg gebruiksvriendelijk en kan je heel makkelijk de route “verslepen”. Zo kan je alsnog een mooie route samenstellen. De uiteindelijke route kan je makkelijk delen, verzenden naar je telefoon of via de mail. Ook kan je een GPX bestand maken vanaf Google Maps. Zo kan je de route ook inladen vanaf een GPS-apparaat zoals een fietsnavigatiesysteem.

nv-author-image

Op Fietscomputer365.nl lees je allerlei informatie over fietscomputers. Van reviews tot leuke informatieartikelen. Deze website wordt bijgehouden door de redactie van Sportmedia365.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *